Att renovera en trappa själv

Istället för att låta en hantverkare renovera trappan, så går det att göra det på egen hand om du skulle vilja göra det. De flesta vet säkert hur dyrt en trapprenovering kan vara om man låter en hantverkare göra jobbet.

Enkla medel

Det krävs inga större insatser för att själv kunna sätta piff på din trappa där hemma. Allt hänger mycket hur mycket tid du vill lägga ner på att renovera den. Skulle trappan vara klädd med någon typ av plastmatte eller liknande kan det bli lite svårare, men inte omöjligt, det som krävs är att du tar bort den innan du sätter igång och snyggar till trappan.

Renoveringen

Är trappan bara målad eller lackad, så är det inte särskilt svårt att börja med att renovera den. Första steget är att du börjar med att slipa bort all färg eller lack, så mycket som möjligt och har trappan en spaljé kan du passa på att fixa till den också. Är man ändå i farten är det bara att tuta och köra, då din trapprenovering blir så mycket bättre.

Har trappan sprickor eller märken spacklar du dessa och sedan slipar jämnt när spacklet har torkat. Därefter är det dags att rengöra trappan och få bort allt slipdamm. När det är gjort börjar det roliga, för då är det dags att börja måla trappan och spaljén i den kulör du har valt.

När du väljer vilken typ av färg du ska ha, bör du tänka på att den ska tåla slitage. Vill du få en säkrare trappa går det blanda i en typ av struktur i färgen, men fråga en fackman och få råd om just detta. Annars finns det halkremsor som du kan fästa direkt på trappstegen när färgen har torkat.

Detta var ett sätt som du kan göra för att fräscha upp din gamla och fula trappa på ett enkelt och smidigt sätt. Det allra bästa är att de flesta klarar av att göra denna typ av renovering av en trappa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *