Äntligen ska jag få matbordet jag drömt om!

Jag har alltid drömt om att få skapa mitt egendesignade matbord. Med en form och utseende som jag fantiserat om i många år. Det var för ungefär 5 år sen när vi letade efter ett nytt matbord som jag blev medveten om det limiterade utbudet av bord som jag kom på idéen att själv skapa ett. Men tiden är knapp och därför har det aldrig blivit av – fören nu!

Viktigt med duktig möbelsnickare

Jag har redan en färdig skiss och ritningar på vad jag vill ha byggt men föddes tyvärr med ”tummen mitt i hand” och känner mig därför inte manad att ställa mig med hammare och såg själv. Efterforskningar efter en duktig möbelsnickare i Stockholm har dock redan gjorts sedan länge och jag känner även att dem har en god förståelse för vad jag vill ha gjort. Det är förövrigt något som jag också förstått viktigt, att säkerställa att firman man anlitar har full förståelse för hur man vill att slutresultatet ska se ut. Utan förståelse för slutprodukten så vet snickaren inte hur arbetet ska anpassas.

Välja material och virke

Är man inte möbelsnickare själv så är det såklart svårt att veta vilket material som inte bara ser bra ut, utan också man uppfylla önskad livslängd. För mig var den här delen en hel vetenskap. Jag hade absolut ingen koll på vilka material som ansågs bra och vilka som ansågs mindre bra. Efter mycket diskussioner fram och tillbaka om allt ifrån trä, betong och plywood så enades vi om att ek skulle lämpa sig bäst. Ek har ett mörkt lager som jag tycker om.

Jag följer med spänning arbetet och ser fram emot att se slutresultatet!